Jdi na obsah Jdi na menu

RaVaNeLLo

Pokud je Echo kapela, jež Aylouše jako pravá matka odkojila :-) pak RaVaNeLLo se dá nazvat dítětem, které...opustil. Učinil jsem tak způsobem, jakým ženy opouští muže, ale já prostě musel. Z mnoha důvodů. Kapela tím skončila. Snad mi kluci jednou odpustí. I jim jsem za mnohé vděčný. Zde je Její historie a pár fotek. Písně čekají na pomyslný nový kabát. Třeba se jednou dočkají.

 

5826.jpg

 "Kapela RaVaNeLLo jako taková vznikla na počátku roku 2007. Jejím předchůdcem se dá nazvat seskupení Los Nymburácos de la poshucatos alias Los Lapachos, jejímiž tehdejšími členy byli: zpěv, klapky - Tomáš Fürbacher, buben - Pepa Podolák, kytara - Jirka Vetešník, basa - Pája Dovičín, druhá kytara - Dan Čihula. Ač tato squadra koncertovala pouze po zkušebnách, resp. ve zkušebně "U Lidušky", položila základy tehdy neznámému RaVaNeLLu. Původní záměr byl pouze nahrát pár autorských písní ve studiu s tím, že "se pak uvidí". Po nahrání tří skladeb ve studiu Monty se vidělo...

img_5141.jpgTehdy jsme oslovili Jirku Chvojku, studujícího ježkárnu, coby zručného a slibně se rozvíjejícího klávesáka. Pájovi z původní sestavy, který mezitím úspěšně propil svůj nástroj, jsme vděčni za Davču Kořena, kdysi působícího v sestavě The Plaki, Testováno na zvířatech, apod. Na Zrcadlení k nám přišel Míra Novák, v té době působící v punkové sestavě Quil a v kapele Lážo Plážo, kde působí dodnes. Mezitím dorazil se svým nástrojem i Piškot - Míra Jísl a druhý zpěv doplnila Anička Špátová, dlouhá léta zpívající v kapele Echo 91. V kapele se postupně vystřídalo několik hostů a záskoků.
Repertoár kapely, stejně jako styl hraní se mění a měnit se bude. Nejde o to zapadnout do škatulky kýmsi definovaných stylů hudby, jde o to něco sdělit a užít si atmosféru při produkci ať už na podiích nebo i ve zkušebně při tvorbě nových písní. Proto i aranže jsou tvořeny spontánně dle momentální nálady. I tak můžeme styl hraní přirovnat k pop - synth - rocku. Tvorba, co se týče samotné hudby, je jednoduchá. Texty povětšinou obsahují nějaké sdělení, tedy pokud výjimečně nejde o sarkasmus nebo pobavení jako v písni Vlasy.
"

p8010052.jpgPoslední složení kapely bylo v obsazení tří stálých členů doplněné o klávesistu Daniela S. jehož přivedl náš bubeník David. Před lety ho naopak Daniel přizval do kapely Tears of fire, která se později přejmenovala na skupinu Terra. Ta se ovšem rozpadla po nahrávce devíti písní ve studiu Ládi Tupého v Benešově. Kapela tehdy přišla o zkušebnu a skončila.
Pokud jde o RaVaNeLLo, písně ke konci prošly jakýmsi hudebním obrozením, ve většině skladeb ovšem s návratem ke zcela původním aranžím, s jakými do té doby nebyly na veřejnosti produkovány.


 

 

Poslední fotografie

Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>

Statistiky

Online: 2
Celkem: 250398
Měsíc: 2234
Den: 81